I Oktober får vi ett efterlängtat besök av Patrick Davila. Han gästade oss för två år sedan, då med en amerikansk meny, som blev mycket uppskattad. Eftersom Patrick har mexikanskt påbrå, och vurmar för Mexikos kulinariska arv, så gör han denna gång två mexikanska gourmetkvällar hos oss på Sofiero Slottsrestaurang.
Inom gastronomin i USA är Patrick en superkändis och har startat upp flera en-, två- och trestjärniga restauranger, både på USA:s väst- och östkust. Numera är han general manager på Hotel Jerome i Aspen, Colorado, som räknas som inte bara Colorados bästa utan hör även till en av hela USAs bästa hotell och restauranger. Patrick är alltså en välrenommerad restaurangpersonlighet, som förälskade sig i vårt land när han var här och ville hemskt gärna komma tillbaka, så snart slottet var färdigrenoverat.
Att det skulle bli en gourmetmiddag med mexikanska förtecken bestämdes redan under hans förra besök. Mexikansk Fine Dining är inte så känt häröver, men ni kommer att bli angenämt överraskade. Själv tycker vi att det skall bli jättespännande.
Patrick har komponerat en sexrättersmeny, som bland annat innehåller råvaror som fisk, anka, ox-och fläskkött. Desserten blir en Tres Leches, kan vi redan nu avslöja. Googla det! Patrick har valt ut sex intressanta, högklassiga viner att servera till, som kommer från lite olika delar av världen. Inget mexikanskt vin den här gången, även om det görs mycket vin som är bra i México.
Evenemanget kostar 2.195:- inklusive viner.
11, 12 oktober kl. 18:30
Evenemanget kostar 2.195:- inklusive viner.