Vi kan antagligen inte kan göra er till grillmästare på en gång, men vi kan garanterat ge er de rätta förutsättningarna för ett riktigt lyckat resultat vid grillen.
Våra olika kurser hålls av erfaren kursledare, Pierre Öxell, som har både nationella och internationella framgångar inom tävlade den ädla konsten grillning och BBQ. Pierre är även utbildad domare inom WBQA, som är en av dom största grillorganisationer i värden. Förutom nedan nämna kurser har vi möjlighet att skräddarsy utbildningar som passar för just er. (Minimum 6 personer)
Vi går genom skillnaden mellan direkt grillning och indirekt grillning och vilka olika tekniker man kan använda sig av. Ni får också tips på hur du kan använda din klotgrill som smoker. Inriktningen är framförallt på direkt grillning av portionsbitar. Vi kommer att grilla olika produkter som är lämpliga för just detta. Vad som grillas beror på vilka råvaror som finns för säsongen. Dock kommer det bli nöt, fläskkött och kyckling.
Vi kommer också göra några enkla tillbehör som passar bra med huvudråvaran. Det hela avslutas med en gemensam måltid av de grillade produkterna.
Behövs inga förkunskaper och kursen tar ca 4 timmar
Pris 1195:-
Denna, lite mer avancerade kurs, är en heldag. Fokus ligger på indirekt grillning, det som många kallar BBQ. Vi kommer att förklara och använda oss av olika tekniker och hur du kan använda dig av en vanlig klotgrill till BBQ. På den här kursen använder vi nöt, fläskkött, fågel och några aptitliga tillbehör. Det hela avslutas med en gemensam buffé.
Ni behöver inte vara oroliga för att vara hungriga under kursdagen, eftersom vi kommer också att lära ut hur man kör det, som nu är så populärt, smashade burgare, som serveras till lunch.
Behövs inga förkunskaper. Räkna med en heldag som avslutas ca kl 19.
Pris 1895:-
Lördagen den 17 Maj.
Den enda förkunskapen som krävs är att man gillar grillad mat.
Tänk på att vi kommer vara ute stora delar av dagen, så klä er därefter.
Pris 1895:-/ person inkl.moms
Efter anmälan skickas faktura, med alla detaljer kring betalningen.
Anmälan skickas men e-mail till. info@sofieroslottsresturang.se
Ange ert namn, e-post och antal personer.
Avbokning senare än en vecka innan kursen återbetalas kursavgiften ej.
Max antal kursdeltagare är 14 st. Blir det färre än 6 anmälningar ställs kursen in och avgiften återbetalas.
Vi startar ca 09.45 och avslutar med en buffé ca 18-19.
Sista anmälningsdagen är 11 Maj.
Plats: Sofiero Orangeriet
Detta är en kurs om hur man grillar råvaror från havet. Vi kommer köra fisk, skaldjur och några lämpliga tillbehör. Vad som grillas bestäms av det som finns att tillgå för säsongen. Även i denna kursen går vi igenom olika lämpliga tekniker.
Behövs inga förkunskaper och kursen tar ca 4 timmar
Pris 1895:-
Denna kurs inriktar sig till de som gärna vill grilla vilt från skog och sjö. Vi går igenom olika lämpliga tekniker och passande tillbehör. Vad som grillas är beroende på vad som jägaren och fiskaren har fångat för dagen.
Behövs ingen förkunskap och kursen tar ca 4 eller 8 timmar.
Pris 1195:- eller 1895:-
Denna kurs inriktar sig till dem som vill lära sig att laga burgare på grill och stekbord. Vi går igenom allt från malning, stekning, grillning och ett urval av goda tillbehör.
Behövs ingen förkunskap och kursen tar ca 2-3 timmar
Pris 695:-